Ainekset:

  • 6 annosta
  • 4 munanvalkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 80 g mantelirouhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 100 g juoksevaa margariinia

Ohjeet:

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon.
  • Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään.
  • Lisää vuorotellen juokseva margariini ja jauhot valkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen.
  • Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 15 min.
  • Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  • Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
  • Sirolta jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
  • (Korvaa sokeri mahdollisuuden mukaan jollain muulla aineella)