Ainekset:
- 6 annosta
- 4 munanvalkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 80 g mantelirouhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 100 g juoksevaa margariinia
Ohjeet:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon.
- Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään.
- Lisää vuorotellen juokseva margariini ja jauhot valkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen.
- Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 15 min.
- Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
- Sirolta jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
- (Korvaa sokeri mahdollisuuden mukaan jollain muulla aineella)